VAJA LÄHEB:
10le inimesele

Põhi:
– 1pk Vilma keeksipulbrit
– 200g Vilma margariini

Vahele:
– 150g Põltsamaa vaarikamoosi

Täidis:
– 300g kohupiimapastat
– 150g võid
– 2 muna
– 50g suhkrut
– 2 spl vanillikastmepulbrit

Kate:
– 350g vaarikaid (sobivad ka muud hapukad marjad)
– 80g tarretisepulbrit
– 350ml vett

TEE NII:
Valmistamine: näpi keeksipulber ja margariin ühtlaseks massiks. Suru taigen koogivormi põhja ja külgedele ning aseta 20 minutiks külma. Täidise tegemiseks vahusta toasoe või suhkruga, lisa juurde kohupiimapasta, munad ja vanillikastmepulber. Võta koogipõhi külmast, esmalt kata vaarikamarmelaadiga ja seejärel kalla sellele täidis. Küpseta 180C juures 35-40 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda ning kata vaarikatega. Tarretis valmista vastavalt pakendil olevale juhisele ning kalla omakorda marjadele. Hoia enne serveerimist vähemasti 5h kuni üleöö külmikus.
Ettevalmistusaeg: 30 min
Küpsemisaeg: 35-40 min
Viimistlusaeg: 15 min


Sarnased retseptid