VAJA LÄHEB:
10le inimesele
Põhi:
– 1pk Vilma keeksipulbrit
– 200g Vilma margariini
Vahele:
– 150g Põltsamaa vaarikamoosi
Täidis:
– 300g kohupiimapastat
– 150g võid
– 2 muna
– 50g suhkrut
– 2 spl vanillikastmepulbrit
Kate:
– 350g vaarikaid (sobivad ka muud hapukad marjad)
– 80g tarretisepulbrit
– 350ml vett
TEE NII:
Valmistamine: näpi keeksipulber ja margariin ühtlaseks massiks. Suru taigen koogivormi põhja ja külgedele ning aseta 20 minutiks külma. Täidise tegemiseks vahusta toasoe või suhkruga, lisa juurde kohupiimapasta, munad ja vanillikastmepulber. Võta koogipõhi külmast, esmalt kata vaarikamarmelaadiga ja seejärel kalla sellele täidis. Küpseta 180C juures 35-40 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda ning kata vaarikatega. Tarretis valmista vastavalt pakendil olevale juhisele ning kalla omakorda marjadele. Hoia enne serveerimist vähemasti 5h kuni üleöö külmikus.
Ettevalmistusaeg: 30 min
Küpsemisaeg: 35-40 min
Viimistlusaeg: 15 min