Mõnikord on võileib korraliku toidukorra eest täites nii kõhtu kui pakkudes ka maitseelamust. Selliseks toekaks võileivaks on tuunikalasalati, muna ja võilevakurgiga eineleib, mis oma maitsekooslusega võib kergelt üheks lemmikuks koosluseks saada. Tuunikalasalatis on üheks võtmekomponendiks seller, mis aitab salatile mõnusa kerguse ja krõmpsuva tekstuuri anda ja kindlasti lisa ka marineeritud võileivakurki, mis oma magushapuka maitsega on sellel võileival kirsiks tordil.
VAJA LÄHEB:
Kogus: 1-le
2 viilu täisterasaia
1 keedetud muna
6 Põltsamaa viilu salatikurki
Salatilehti
Veidi majoneesi
Tuunikalasalat:
100 g tuunikala õlis
2 sl majoneesi
2 viilu võileivakurki, hakituna
1 sellerivars, hakituna
1 tl Põltsamaa teralist sinepit
Veidi sidrunimahla
Hakitud värsket tilli
Soola ja pipart
TEE NII:
Sega esmalt kokku tuunikalasalati ained. Maitsesta salat soola ja pipraga.
Rösti saiaviilud krõbedaks ja laota siis saiadele veidi majoneesi. Tõsta sinna peale salatileht ja salatilehele laota tuunikalasalat. Säti salatile munaviilud ja sinna peale võileivakurgi viilud. Puista peale veel värskeid ürte ja serveeri kohe.