Klassikaline toitev ja tummine burger. Mahlasele hakklihapihvile lisatud tomatine ja kergelt vürtsikas grillsalat ning sulanud juust on just need suu(re)pärased lisandid, mis ühele hamburgerile õige oleku ja maitse annavad.
VAJA LÄHEB:
4le inimesele
4 burgerisaia
100 g Felixi burgerikastet
4 viilu juustu
4 kuhjaga supilusikatäit Põltsamaa grillisalatit
Salatirohelist
Hakklihapihvid:
500 g sea delikatesshakkliha või seguhakkliha
1 sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
1 tšillipipar, hakituna, soovi korral
Soola ja pipart
Õli praadimiseks
TEE NII:
Hakklihapihvide valmistamiseks kuumuta pannil õli ja prae siis keskmisel kuumusel sibulat mõned minutid. Lisa siis küüslauku ja tšillit ja prae veel mõned minutid. Jahuta pannitäis veidi. Tõsta hakkliha kaussi ja lisa siis praetud sibul, küüslauk ja tšilli. Maistsesta soola ja pipraga ning klopi segu ühtlaseks massiks. Töötle massist käte vahel peopesa suurused lapikud kettad ja arvesta nende vormimisel sellega, et küpsedes tõmbub nende läbimõõt väiksemaks. Seega võid vormida pisut suuremad kettad kui on burgerisaia läbimõõt. Tõsta pihvid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, vajuta keskelt lapikumaks, et nad keskelt väga paksusks ei küpseks ja tõsta siis eelkuumutatud ahju 220 kraadi juurde umbes 10 minutiks. Alanda siis kuumust 200 kraadini ja küpseta veel teist samapalju. Võid mõni minut enne küpsemisaja lõppu pihvile juustuviilu tõsta, et see pihvile sulaks. Tõsta ahjust.
Võid burgerisaiu kergelt röstida. Määri siis burgerisaiadele burgerikastet ja säti sinna salatirohelist. Sinna peale tõsta hakklihapihv koos juustuga. Sellele tõsta grillisalatit ja tõsta peale burgerisaia teine pool. Vajuta kergelt kokku ja serveeri kohe.