VAJA LÄHEB:

Keedutainas (u. 24 tuuletaskut):
100g nisujahu
75g võid
175 ml vett
0,5 tl soola
3 muna

Täidis:
2 kotikest Ekströms vaniljekastme pulbrit (91g)
4 dl piima
Põltsamaa maasikamoosi

TEE NII:
Mõõda eraldi kaussi valmis jahu. Tükelda või kuubikuteks. Pane võitükid, vesi ja sool potti ning kuumuta kuniks või on sulanud ning segu just keema minemas. Eemalda tulelt, lisa jahu ja asu tainast puulusikaga hoogsalt kloppima. Segamise käigus moodustub ühtlane tainas. Pane tainas uuesti madalale tulele ning kuumuta pidevalt segades paar minutit. Jahuta toatemperatuurini.

Klopi lahti munad ja jäta ootele. Pane jahtunud tainamass mikserikaussi ja hakka tainast mikseriga vahustama, niristades juurde peaaegu kogu munamassi (jättes ca 2-3 spl lisamata). Mikserda suurel kiirusel kuniks saad ühtlase läikiva taina. Testi taina paksust – taigen peab hästi koos püsima, aga olema nii vedel, et see vaevu lusikalt maha voolab. Vajadusel lisa muna ja mikserda edasi.

Tõsta küpsetuspaber ahjuplaadile ja joonista küpsetuspaberile CD markeriga südamed (12 tk). Jäta piisav vahe kerkimiseks. Keera paber pahupidi, et joonistusjäljed küpsetistele ei jääks. Pane valminud tainas kilekotti, lõika otsast parajalt suur tükike ja „joonista“ küpsetuspaberile kontuure jälgides südamed (kõrgus ca 3 cm).

Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Ava ahjuuks paariks sekundiks, et liigne aur välja lasta. Alanda temperatuur 180 kraadini ja küpseta veel 10-12 minutit. Torka südametele külje peale grillvardaga augud (et need seest korralikult ära küpseksid) ja pane veel 5-7 minutiks küpsema.
Võta ahjust ja aseta restile jahtuma.

Täidiseks sega Ekströms vaniljekastme pulbri 2 kotikest 4 dl piimaga (pakil on kirjas, et tuleb segada rohkema piimaga, ent tuuletaskutesse sobib paremini paksem täidis).

Lõika südamed keskelt horisontaalselt pooleks. Aseta igasse südamepoolikusse pool tl moosi ja tõsta peale kuhjaga vaniljekastet. Kata teise poolega, sõelu peale tuhksuhkurt ja serveeri kohe.


Sarnased retseptid