Soojad ahjuleivad on nutikas moodus, kuidas veidi tahenenud leivale uus ja maitsev elu anda. Katteks on leibadel kodujuustu-juustusegust kate, mis ahjus kuldseks küpsenud. Serveerides neid ahjuleibasid boršisupi juurde, saad tulemuseks toitva ja maitseküllase toidukorra, mis kõhu mõnusalt nurruma paneb. Samal ajal, kui ahjuleivad ahjus küpsevad, saab üles soojendada Põltsamaa värskekapsaborši. Minu nipiks on boršile veidi ka hapukurki või marineeritud kurki lisada. Ja siis lisaks veel lusikaotsaga suhkrut ka. Nii saab supile mõnusalt hapukasmagusat nüanssi lisada. Korralik lusikatäis hapukoort veel supisilmaks ja kuumad ahjuleivad kõrvale…mmm…see on tõeliselt maitsev toidukord!

VAJA LÄHEB:
4le inimesele

1 purk Põltsamaa värskekapsaborši
Serveerimiseks hapukoort ja värsket hakitud tilli

Soojad ahjuleivad:
8 viilu rukkileiba
150 g riivitud juustu
200 g kodujuustu
2 sl hapukoort
2-3 sl majoneesi
½-1 tl kuivatatud ürte või hakitud värskeid ürte
Tomativiile
Soola ja pipart

TEE NII:

Võileibade valmistamiseks sega omavahel kodujuust ja riivitud juust koos hapukoore ja majoneesiga. Lisa kas hakitud värsked või kuivatatud ürdid ning maitsesta segu soola ja pipraga. Sega kõik läbi ja määri siis ühtlase kihina leibadele. Tõsta igale leivale viil tomatit. Küpseta 200 kraadi juures ca 15-20 minutit, kuni kate on parajalt kuldpruun ja juust sulanud.

Samal ajal kui ahjuleivad küpsevad, soojenda boršisupp. Selleks kalla supp purgist supipotti ja lisa sama kogus vett. Soojenda keemiseni ja soovi korral lisa supi sisse hakitud hapukurki või marineeritud kurki ja tibake suhkrut. Serveerides lisa supile hapukoort ja värsket hakitud tilli ning paku juurde soojasid ahjuleibasid.


Sarnased retseptid