Kes meist ei armastaks rullbiskviiti – see on oma olemuselt lihtne, ohtra maitsva täidisega ning parajalt nostalgiline. Ja tegelikkuses on ka selle valmistamine lihtne, sest kui kord oled rullbiskviiditeo ette võtnud, siis veendud selles ka ise! Seesugune küpsetis sobib imeliselt valmistamiseks tavapäeval, kuid ka mõne erilisema sündmuse tähistamiseks!
VAJA LÄHEB:
10le inimesele
Valmistamisaeg: 30 min + küpsemis- ja tahenemisaeg
Tainas:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
200 ml (1 väike pk) vahukoort
200 g toasooja toorjuustu
200 g kohupiimapastat
2 tl suhkrut
2 tl vanillikastmepulbrit
100 g maasikamoosi (Põltsamaa)
50 g martsipani
TEE NII:
Taina valmistamiseks mikserda munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa munavahule omavahel segatud kuivained ning sega ettevaatlikult segunemiseni. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (näiteks 26 x 37 cm) ja küpseta 200°C juures umbes 10-14 minutit, kuni küpsetis on kuldpruun.
Biskviidi küpsemise ajal valmista täidis. Vahusta koor tugevaks vahuks. Teises kausis sega lahti toorjuust, lisa kohupiimapasta ja suhkur ning seejärel lisa hulka vahukoor. Kõige viimasena lisa segades kreemile vanillikastmepulber.
Kummuta valminud biskviit kergelt tuhksuhkruga kaetud küpsetuspaberile. Võta vormi põhjas olnud küpsetuspaber ettevaatlikult ära, niisuta biskviiti pealt kergelt veega ning tõsta biskviidile põhjas olnud küpsetuspaber. Jäta jahtuma ca 5 minutiks.
Seejärel nirista biskviidile moos ning määri see laiali. Laota peale valmistatud täidis ning määri see samuti ühtlaselt laiali. Tõsta peale martsipanitükid. Nüüd keera biskviit lühemast servast ettevaatlikult rulli, kasutades all oleva küpsetuspaberi abi rulli keeramiseks.
Tõsta kook külmkappi maitsestuma ja tahenema vähemalt 6 tunniks! Vahetult enne serveerimist kaunista rullbiskviit tuhksuhkruga, nirista peale sulatatud šokolaadi või kata kook marjadega!
Fotod ja retsept: Ragne Värk
Instagram @ragnevark
www.kokkama.ee