Täistaimsed burgerid, kus pearollis on purpurne peedi-oa pihv, millele annab maitselisa Põltsamaa kurgisalat ja teravust tšillimajonees. Peedipihve võid ka valmiskujul osta ja kasutada, aga usinamad võivad need ise valmis teha, sest tegelikult ei ole selles midagi keerulist ega üle jõu käivat.

VAJA LÄHEB:
4le inimesele

4 burgerisaia
4 sl Felixi tšillimajoneesi
4 kuhjaga supilusikatäit Põltsamaa kurgisalatit
Põltsamaa marineeritud punast sibulat
Paprikarattaid
Salatirohelist

Peedi-oa pihv:
1 punane sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl suitsutatud paprika pulbrit
4 keedetud peeti
400 g purk konservube, kurnatuna
75 g kiirkaerahelbeid
Soola ja pipart
Õli praadimiseks

TEE NII:
Peedi-oakotlettide valmistamiseks kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae sibulat õli sees mõned minutid. Lisa küüslauk ja vürtsid ning prae veel mõned minutid. Tõsta sibul ja küüslauk koos peedi ja kurnatud ubade ja kaerahelvestega köögikombaini või purustajasse ja töötle ühtlaseks. Maistesta soola ja pipraga. Vormi neli pihvi ja tõsta jahedasse umber pooleks tunniks. Tõsta siis peedi-oa pihvid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda oliiviõliga ja küpseta ahjus 180 kraadi juures umber 20-25 minutit, kuni pihvid on läbi küpsenud.
Burgerite valmistamiseks määri tšillimajoneesi burgerisaiade mõlemale poolele. Tõsta alumisele poolele salatirohelist ja sellele tõsta peedi-oa pihv. Säti sinna peale Põltsamaa kurgisalatit, marineeritud punast sibulat ja paprikarattaid. Tõsta peale burgerisaia ülemine pool. Serveeri kohe.


Sarnased retseptid