Mõnus värskendav limonaad ja kuum suvi käivad ikka käsikäes. Sellise limonaadi võid kohe puhkusepäeva hommikul valmis segada ja nii on jahutav mõnus jook terve päeva jooksul käepärast. Samamoodi võid suurema kannu- või purgitäie limonaadi valmis teha siis, kui külalised saabumas. Mõnus on seda limonaadi valmistada kraaniga purki, nii saab igaüks endale ise klaasi paraja koguse jahutavat jooki doseerida. Limonaadi jaoks vajaminev mündisiirup keeda juba eelnevalt valmis ja hoia seda külmkapis valmis. Nii saad lihtsa vaevavaga ja kiirelt paraja koguse limonaadi valmis segada.
VAJA LÄHEB:
Kogus: 2,5 liitrit
1 liiter Põltsamaa õunamahla
1-2 dl piparmündisiirupit (vastavalt sellele, kui magusat limonaadi soovid)
1-1,5 liitrit mullivett
Jääd ja münti serveerimiseks
Piparmündisiirup:
0,5 kg suhkrut
0,5 l vett
Hästi suur peotäis värkseid piparmündilehti
1-2 sidruni mahl
TEE NII:
Piparmündisiirupi valmistamiseks pese piparmünt sõelal ja kuivata rätikul. Kalla peale keev vesi, lase seista kuni jahtumiseni ja kurna siis mündilehed välja. Sega tõmmisele juurde suhkur, lase keema ja keeda umbes 10-15 minutit, lisa sidrunimahl ja kalla siis kuum siirup pudelisse või purki. Sulge ja säilita jahedas.
Limonaadi valmistamiseks kalla kokku õunamahl, siirup ja mullivesi. Sega läbi ja lisa serveerides jääd ja mündilehti ning soovi korral ka sidruniviile.