Soolaka maapähklivõi ja magusa moosi kooslus on kiiduväärselt hea. Nendes keerusaiades saavad need mõlemad komponendid ilusti särada, pakkudes kuhjaga maitseelamusi ning väärilist kaaslast tassikese kohvi või tee kõrvale.

Valmistamisaeg: 25 minutit
Mitmele: 8-9 keerusaia

500 g külmutatud pärmi-lehttainast
50 g võid
25 g pruuni suhkrut
125 g maapähklivõid
0,25 tl kaneeli
3-4 sl Põltsamaa vaarikamoosi
25 g soolapähkleid

Peale:
sulatatud valget šokolaadi
hakitud soolapähkleid

TEE NII:

Lase tainal sulada, võimalusel kasuta juba valmisrullitud tainast! Täidise jaoks sulata või, lisa segades juurde pruun suhkur ning tõsta pliidilt. Seejärel lisa maapähklivõi ja kaneel ning sega ühtlaseks.

Laota tainas laiali ning määri sellele maapähklivõitäidis, seejärel määri peale vaarikamoos. Haki soolapähklid ning raputa tainale. Nüüd keera tainas ettevaatlikult lühemast küljest rulli ning lõika 8-9 viiluks. Laota rullid lõikepool all küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru rullid pisut lamedamaks. Seejärel küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit.

Valminud saiakestel lase pisut jahtuda ning nirista seejärel üle sulatatud šokolaadi ja hakitud pähklitega.

 

Fotod ja retsept: Ragne Värk


Sarnased retseptid