Pidulik ja mahlane võileivatort on iga pidulaua ehe. Lõhe ja munaga valmistatud külluslik võileivatort maitseb hästi kõigile kalasõpradele ja oma roll on siin Felixi kreemisel lõhemajoneesil, mis aitab pidulikku lõhe maitset võimendada.
VAJA LÄHEB:
24 viilu täistera röstsaia
Lõhekreem:
2 dl Felixi lõhemajoneesi
200 g kuumsuitsu lõhet
Peotäis hakitud tilli
100 g Põltsamaa võileivakurki, hakituna
2 dl 35%-list koort, vahustatuna
Soola ja sidrunipipart
Munakreem:
3 keedetud muna
1,5 dl Felixi rammusat majoneesi
2 dl 35%-list koort, vahustatuna
Soola ja pipart
Kaunistamiseks värsket kurki ja redist, vutimune, graavilõhet vm meelepärast
Immutamiseks piima või puljongit

TEE NII:
Valmista kreemid. Vahusta kokku 4 dl 35%-list koort ja jaga kaheks. Lõhekreemi jaoks sega omavahel tükeldatud lõhe, lõhemajonees, pool vahustatud koorest, hakitud till ja võileivakurk. Maitsesta soola ja pipraga. Munakreemi jaoks töötle muna kahvliseljaga peeneks. Sega juurde vahustatud koor, majonees ja muna. Maitseta soola ja pipraga.
Tordi valmistamiseks lõika saiadelt ära ääred nii, et järele jääks teravnurkadega saiaviilud. Immuta saiu kas piimas või külmas puljongis ja lao serveerimisalusele 8 viilu üksteise kõrvale. Määri peale pool lõhekreemist. Lao sinna peale järgmine kiht immutatud saia ja sellele määri teine pool lõhekreemist. Lao lõhekreemile kolmas saiakiht ning määri sellele munakreem. Määri munakreemi ka võileivatordi külgedele. Nüüd võid tordi mõneks tunniks kuni üleöö külma tõsta, et tort veidi taheneks ja maitsed seguneksid.
Enne serveerimist kaunista tort. Graavitud lõhest lõigatud õhukestest viiludest moodusta rullikeeratud lõheroosid. Kurki ja redist võid lõigata ka terava noaga õhukesed viilud või kasutada mandoliini viilutamiseks.