Kuum apelsinijook sobib hästi jahedasse aega ja aitab kehal nii sooja saada kui ka viiruste hooajal immuunsüsteemi turgutada. Kuuma joogi südameks on Põltsamaa apelsinimahl, millele lisatud ingveriviile, sidrunimahla, mett ja pisut ka kaneeli. Kõik omamoodi supertegijad, mis nii maitse kui ka tervislikkuse seisukohalt suurepärased valikud.

VAJA LÄHEB:
Kogus: 2-le

5 dl Põltsamaa apelsinimahla
1 sidruni mahl
Väike jupp ingverit, viiludena või riivituna
Paar kaneelipulka
2-3 sl mett

TEE NII:

Kalla kastrulisse apelsinimahl, lisa sidrunimahl, viilutatud või riivitud ingver ja kaneelipulk. Kuumuta, kuid ära lase keema tõusta. Tõsta pliidilt ja jäta umbes 5 minutiks tõmbama. Eemalda kaneelipulgad, kurna läbi sõela ja sega juurde mesi. Mee võiks lisada siis, kui jook on joomiseks parajal temperatuuril ehk mitte rohkem kui 60 kraadi. Nii säilivad ka kõik mee kasulikud omadused. Serveeri kohe ja naudi seda soojendavat tunnet, mis koos joogiga sinu kehasse valgub.


Sarnased retseptid