VAJA LÄHEB:
1 purk Põltsamaa magushaput köögiviljasalatit
4 küülikukoiba
100 ml kanapuljongit
1-2 tl kartulijahu
200-250 g Basmati riisi
värskeid ürte, näiteks koriandrit või murulauku
praadimiseks oliiviõli
tšillit

TEE NII:

  1. Pane küülikukoivad küpsetuskotti ja vala peale Põltsamaa köögiviljasalat.
  2. Lase külmikus marineeruda minimaalselt 2 tundi. Parim kui üleöö.
  3. Eemalda küülikukoivad marinaadist ja prae mõlemalt poolt mahlad kinni. Lisa koibadele veidi soola ja pipart.
  4. Aseta küülikukoivad ahjuvormi põhja, vala peale puljong ning köögiviljamarinaad. Kata pealt fooliumiga või ahjuvormi kaanega.
  5. Küpseta 190-200 kraadises ahjus umbes tund aega. Kui kaste on liiga vedel, sega 1 tl tärklist vee või puljongiga ja sega pidevalt, kuni kaste enam ei paksene. Kastme kuumusest piisab, keeta pole vaja.
  6. Pese ja keeda riis 1:3 vahekorras, kuni riis on pehme. Maitsesta soolaga. Parim oleks, kui vesi keetmise ajal ära auruks, aga kui jääb veidi põhja, sõelu see välja ja lase riisil veidi auruda.
  7. Serveeri värskete ürtide ja hakitud tšilliga.

Sarnased retseptid