VAJA LÄHEB:
1 purk Põltsamaa magushaput köögiviljasalatit
4 küülikukoiba
100 ml kanapuljongit
1-2 tl kartulijahu
200-250 g Basmati riisi
värskeid ürte, näiteks koriandrit või murulauku
praadimiseks oliiviõli
tšillit
TEE NII:
- Pane küülikukoivad küpsetuskotti ja vala peale Põltsamaa köögiviljasalat.
- Lase külmikus marineeruda minimaalselt 2 tundi. Parim kui üleöö.
- Eemalda küülikukoivad marinaadist ja prae mõlemalt poolt mahlad kinni. Lisa koibadele veidi soola ja pipart.
- Aseta küülikukoivad ahjuvormi põhja, vala peale puljong ning köögiviljamarinaad. Kata pealt fooliumiga või ahjuvormi kaanega.
- Küpseta 190-200 kraadises ahjus umbes tund aega. Kui kaste on liiga vedel, sega 1 tl tärklist vee või puljongiga ja sega pidevalt, kuni kaste enam ei paksene. Kastme kuumusest piisab, keeta pole vaja.
- Pese ja keeda riis 1:3 vahekorras, kuni riis on pehme. Maitsesta soolaga. Parim oleks, kui vesi keetmise ajal ära auruks, aga kui jääb veidi põhja, sõelu see välja ja lase riisil veidi auruda.
- Serveeri värskete ürtide ja hakitud tšilliga.