See pirukas on üks maitseelamusi pakkuv küpsetis, mis on kõige parem ahjusoojana! Kuna iga saiapallikese sisse on peidetud tükike juustu, siis on täidis ahjusoojana veel juustune ja pehme. Seesugune pirukas sobib valmistamiseks näiteks kausikese oma lemmiksupi kõrvale.
Valmistamisel on selles retseptis kasutatud valgehallitusjuustu, kuid tegelikult võid kasutada just sellist juustu, mis endale meelepärane. Lõpptulemus on nii või teisiti maitsev!
10le inimesele
Valmistamisaeg: 20 min + kerkimis- ja küpsemisaeg
VAJA LÄHEB:
270 g nisujahu
1 tl soola
1 tl suhkrut
1 tl (kuhjaga) kuivpärmi
1 tl kuivatatud ürte
200g käesooja vett
2 sl õli
Lisaks:
150-200 g valgehallitusjuustu või muud meelepärast juustu
1 lahtiklopitud muna (pealt määrimiseks)
2 sl toasooja võid
0,5 küüslauguküünt
TEE NII:
Sega kuivained omavahel. Lisa käesoe vesi ja õli ning sõtku tainas ühtlaseks. Kergita tainast 40 kraadises ahjus 30-60 min. Seejärel jaota kerkinud tainas 10ks. Lõika juust kümneks tükiks ning peida iga tainatüki sisse juustutükk. Veereta need pallideks ning laota küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø24cm) põhjale. Määri saiakesed pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 175 kraadi juures 35-45 minutit.
Sega toasoe või peeneks hakitud küüslauguga ning määri küpsenud saiakesed võiseguga kokku. Serveeri koos lemmiksupiga.