VAJA LÄHEB:
2 pakki Kalevi vaniljeküpsiseid
400 g kohupiima (tahkemat sorti)
2 dl piima
4 spl Ekströms vaniljekastme pulbrit
0,5 dl suhkurt
5-7 maasikat

Katteks:
1,5 dl piima
3 spl Ekströms vaniljekastme pulbrit
4-6 maasikat
Põltsamaa maasikamoosi pudelis

TEE NII:
Purusta küpsised kas näppude vahel või pudrunuia abiga. Sega piim vaniljekastmepulbriga. Tükelda maasikad. Pane kaussi kohupiim, suhkur, vaniljekaste ja purustatud küpsised, sega ühtlaseks. Kõige lõpus lisa maasikad ja sega veelkord ettevaatlikult ühtlaseks massiks.

Joonista küpsetuspaberile südame kuju ja tõsta koogimass küpsetuspaberile. Asu seda kätega südamekujuliseks voolima. Aseta valminud süda vähemalt paariks tunniks või üleööks külmkappi.

Katteks sega piim vaniljekastme pulbriga ja kata sellega kook nii pealt kui servadest. Kirjuta maasikamoosiga tordile “EMALE”. Viiluta maasikad ja vajuta need koogi servadele.


Sarnased retseptid