Lihtne ja maitsev argipäevasupp Põltsamaa magusa konservmaisi, suitsuse peekoni ja värvikirevate köögiviljadega.
VAJA LÄHEB:
6le inimesele
150 g kuumsuitsupeekonit (nt kuubikuid)
1 sl võid
1 suur sibul
2-3 porgandit
3-4 kartulit
1 kollane või punane paprika
1 sl nisujahu soovi korral
1 sl mahedat paprikapulbrit
1 l kana- või köögiviljapuljongit
340 g purk Põltsamaa magusat maisi
2 dl 10% rõõska koort
väike kimp värsket peterselli või sibulapealseid või koriandrit
soola ja musta pipart
TEE NII:
Lõika peekon kuubikuteks. Koori sibul, porgandid ja kartulid, lõika kõik väikesteks kuubikuteks. Lõika paprika peenikesteks ribadeks.
Prae esmalt peekon suures potis võis kuldseks. Lisa köögiviljad (sibul, kartul, porgand, paprika), kuumuta 5 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa paprikapulber ja sega supp korralikult läbi. (Autentsema chowder-stiilis supi jaoks tuleks siinkohal lisada ka supilusikatäis jahu, aga supp on piisavalt tummine ka selleta).
Lisa puljong ja kuumuta supp keemiseni. Lisa nõrutatud Põltsamaa Magus mais.
Kata pott kaanega ning keeda suppi tasasel tulel 15-20 minutit, kuni kartul ja porgand on pehmed. Veidi enne lõppu sega juurde rõõsk koor. Maitsesta pipraga, serveerimisel puista peale rohkelt hakitud peterselli.