Ahjus juustuse katte all üleküpsetatud maisikrõpsud ehk nachod hakklihaga on tõeliselt nutikas lahendus, kui laua ümber kas pere või sõbrad kogunemas. Vaeva nõuab selline pannitäis minimaalselt, samas maitseelamust pakub maksimaalselt. Tummise koosluse juurde sobib viimistlemiseks hästi Põltsamaa perekurk, mis aitab pisut kergust ja hapukust maitsekooslusele lisada.
VAJA LÄHEB:
Kogus: 4-le
300 g delikatess hakkliha
1 pakk Taco maitseainesegu (Mehhiko maitseainesegu)
400 g nacho´sid ehk maisikrõpse
200 g musti või punaseid ubasid konserveeritud ubasid, kurnatuna
200 g tomatisalsa kastet
3-4 Põltsamaa perekurki, tükeldatuna
Soovi korral veidi jalapenoviile
150 g juustu riivituna (võimalusel eelista cheddarit)
Laimimahla
Oliiviõli
TEE NII:
Kuumuta pannil veidi õli ja prae hakkliha, kuni see on värvi muutnud. Kalla peale Taco maitseainesegu, sega kõik ühtlaseks ja prae veel veidi aega.
Laota ahjuvormi nachod ühtlase kihina. Sinna peale säti eelnevalt läbi praetud hakkliha. Samamoodi laota vormi laiali ka oad, tomatikaste ja riivitud juust. Soovi korral lisa ka jalapeno. Kui kasutad marineeritud jalapenot, lisa see alles siis, kui nachod ahjust välja tõstad. Tõsta plaaditäis ahju ka küpseta 200 kraadi juures umbkaudu 10-12 minutit.
Samal ajal kui nachod ahjus küpsevad, töötle avokaado viljaliha laimimahla ja oliiviõliga ühtlaseks massiks ja viiluta kurk.
Tõsta nachod ahjust välja, laota vormile marineeritud kurk ja lisa ka avokaadokreem. Serveeri kohe ja naudi koduse seltskonnaga või koos sõpradega.